onsdag 31 augusti 2011

Hjublande glad på Velodromen!

och Reynolds-spons? Fohgeddabouttit!
Published with Blogger-droid v1.7.3

Hata-kroppen-onsdag!

Som befarat gjorde helgens tävlande Kaos med mitt knä, har bokat tid på vårdcentralen med förhoppning om att dom ska spruta in någon magisk steroid i knät eller nåt. Jaja.

Då blir det att som så många gånger förut att träna runt det onda, och då fungerar det fint med rullskidor. Ledset knä vilar och glad gubbe blir trött!

Fick en fråga också vad som räknas som träning egentligen?

Lurigt. Men så här tänker jag: Det måste finnas nån ambition med passet, någon idé om att man ska uppnå ökad kapacitet typ. Ikväll ska jag tex gå på ett corepass och det får väl räknas som ett träningspass då jag förhoppningsvis blir starkare någonstans i mitten.

Exempel på sånt som inte kan räknas som träning: All lagidrott.

måndag 29 augusti 2011

[DT] Dagens träning.

Dagens småsura gubbträning:

Styrketräning på gymet med inriktning på skidstyrka, dvs bål, rygg, arm, bla, bla...
Ha-ha, skoja bara. Vem försöker jag lura? Det här är ju inte Vasalöparen direkt.

Så här tänker jag: För den vanliga skid-motionären är det inte så noga med styrketräning, det finns så mycket annan träning som ger mycket mer fart i spåret. Jag tex är nog starkare än dom flesta i skidlandslaget men åker ändå i ca snigelfart. Sen har vi Henrik Öijer-typen som inte klarar att bänkpressa ens med skivstången och som ändå åker vasaloppet på under 6 timmar.

Så varför styrketräning då? För mig är det ett måste för att undvika/förebygga skador som jag annars drar på mig sen när vintern kommer och man sprätter i spåret. Sen är det lite fåfänga också, det får jag nog erkänna.

Det här körde jag idag:

Bänkpress: 5x6 (5 set med 6 repetitioner)
Bänkpress med smalt grepp: 5x6
Chins: 5x10
Rodd: 5x10
Mage (balansboll, situps, benlyft) kör tills stjärnor synes i lokalen.

Om jag får sällskap av någon som kan ta lite kort på gymet (ja jag går med håven här) kan jag lägga ut lite bilder på dessa och andra braiga övningar här på bloggen.

Mina läsare, dvs just du!

Jag har fått några frågor angående den där våtdräkten jag fick tag på. "haru köpt den på ICA Maxi eller" har det låtit - antar att man funderar vart man köper våtdräkter på en Söndag? Men nej, det var faktiskt en läsare här på bloggen som hörde av sig och hade en helt ny oanvänd våtdräkt som turligt nog passade mig. Inte nog med det, jag fick också med en till lite mer begagnad våtdräkt på köpet! Så vill någon låna så är det bara att höra av sig.

Appropå läsare var det faktiskt en som kom fram och hälsade när jag var i Sundborn här i helgen och badade i ån, lite IRL-akward först men sen bara trevligt. Då kom det fram ett önskemål att jag skulle skriva lite mer utförligt om min träning och om träning i allmänhet. Och som vanligt, er önskan är min lag! Jag kommer här framgent alltså att försöka berätta lite mer utförligt om hur jag tränar och syftet med respektive pass.

Och ja, jag är medveten om att det finns bloggare på interwebz som både kan mer/tränar mer än mig. Det här blir mer om hur man som jag, en medelålders småsur tjänsteman kan bromsa förfallet med fokus på fåfänga.

söndag 28 augusti 2011

Gör om - gör rätt

Gårdagens triathlon blottade en mycket allvarlig lucka i materialfasaden på Slaggatan.

Eftersom jag inte är den som är den osv, snabbspolade jag genom hela investeringsprocessen och satte genast inköpsavdelningen (de vanliga misstänkta) på att hitta en leverantör och köpa in en för ändamålet lämplig våtdräkts-jävel asap.

Och dom lyckades!

Race-rapport från Sundborn Triathlon

På bilden ser ni mig i mitten, det är jag som simmar omkring där och kikar efter ett lämpligt ställe att bryta på.Utanför Falun ligger idyllen Sundborn där jag alltså skulle göra Triathlon-premiär. Det var Sundborns GOIF som firar 80 år och arrade Sundbornsfestivalen där triathlontävlingen var en del av festligheterna.

Med fint väder, mycket kändisar och lite tävlingsnerver väntade vi vid starten på simningen som skulle ske i ån som flyter genom byn. Att det var kallt i vattnet kunde man ana då ALLA (nästan) hade våtdräkt! Försökte ändå tänka positivt, "det är värst i början, man vänjer sig" osv.

Så - i vattnet och starten gick. OLIDLIGT KALLT! Täten försvann i ett himlans tempo medans jag mest funderade på vart jag skulle bryta. Kikade åt höger på nån jobbig stenmur, kikade åt vänster på en massa åskådare som garanterat under glada tillrop hade puttat ner mig i vattnet igen om jag försökt mig på att bryta loppet där. Inget val alltså, det vara bara att fortsätta.

När jag kom upp ur vattnet var jag stel som en pinne och helt bortdomnad i armar och ben, lyckades ändå på något sätt få på mig grejorna och kom iväg ut på cyklingen. Första kilometrarna var en riktig plåga, kunde inte trampa ordentligt alls och det gick riktigt långsamt. Men sen kom blodet ut i benen och jag kunde köra på lite och ta några placeringar. Mycket publik längs banan och faktiskt många som ropade och hejade på lilla mig! Sånt värmer naturligtvis.

Bytte om till den avslutande löpningen och stack iväg. Hade innan bestämt mig för att ta det lugnt och bara jogga igenom detta moment då jag har svårt med det här med löpning. Blev omsprungen av ganska många men det var ändå fint på alla sätt att springa i otroligt vackra Sundborn, kändes som att tävla på Skansen! Ja fast på riktigt då.

Ett mycket bra arrangemang av Dalregementets IF och en fin dag avslutades med tårta och häng i solen. Och ja, jag är där nästa år igen!

lördag 27 augusti 2011

Sundborn Triathlon med bild på mig!Förlåt, men jag är proppmätt på våfflor. Ber att få återkomma imorgon med en mer utförlig RR om loppet.

Stay tuned som dom säger i utriket!

fredag 26 augusti 2011

Race-pepp!Enligt ett oberoende forskningsinstitut i Lausanne ska jag tydligen köra Sundborn Triathlon imorgon. Start kl 11:00. Jag är alltså där - är du?

torsdag 25 augusti 2011

Guilty Pleasure #1!

Herregud vilken sucker jag är för den här typen av underhållning som är helt mänskligt vanlig men ändå spetsad med det gudomliga!True Talent - Tv3. Ellinor Asp - Total Eclipse Of The Heart

måndag 22 augusti 2011

Triathlon-pepp!

Mindre än en vecka kvar till mitt livs första triathlon!
Har tyvärr någon form av löjlig nackspärr (livskvalitetssänkning ca 50%), så det var bara att skruva upp styret på Monarken och köra ett intervallpass på tantcykel-vis.

lördag 20 augusti 2011

Sven Hedin-träning på Lugnet?

Ja jag skuttade upp o ner i trapporna vid hoppbackarna nu igen, 10 ggr blev det. Lite som Sven Hedin, fast han klättrade ju i Irans högsta berg Damavand, iförd kostym och studentmössa. Men ni fattar grejen.Avdelningen mindre milstolpar: Jag gör Jazz-hands på Lugnet!

torsdag 18 augusti 2011

Nakencykling®Man vill ju inte vara den som är den fast man bara är en lat republikan, så för att uppmärksamma det lilla knyttet på Haga slott har jag idag:

1. varit i Gävle som faktiskt ligger jättenära Ockelbo!
2. kört ett 4x4 faux-pas på MONARKEN!

tisdag 16 augusti 2011

Löparkropp?Jag har inte sprungit en enda meter sedan 2005, då jag sprang Lidingöloppet som för min del avslutade en svensk klassiker. Sedan satte tyvärr ett krånglande knä stopp för min fortsatta löparkarriär(?). Så ni förstår att det var på darriga ben jag tog mig runt spåret vid stångtjärn på dagens premiärtur! Det gick långsamt naturligtvis, inte snabb alls faktiskt. Men - det gjorde inte ont i knät iaf så det var ändå klart värt!

måndag 15 augusti 2011

En sann kompis..

..har ett 144 BCD 46T drev, men det visste ni förstås redan. David som nu ska driva cafét på velodromen bjöd på Gött kaffe också!
Published with Blogger-droid v1.7.3

fredag 12 augusti 2011

Jag har...

..som alla ordentliga människor har en tom inbox. Har du?
Published with Blogger-droid v1.7.3

onsdag 10 augusti 2011

24h-fasta

Har tänkt ett tag att jag skulle prova på det här med en 24h fasta och igår bestämde jag mig, jag kör!

Åt sista gången i går kväll och fastade alltså fram tills idag då samma tid. Har då bara druckit kaffe och snusat under det här dygnet (inte så bara det inte iofs)

Det hela har varit förvånansvärt enkelt faktiskt, ja lite tråkigt är det ju förstås. Jag hade en lite svacka efter jobbet då jag blev håglös och trotsig som en tonåring. Skrek ”Ååååh, du fattar ju ingenting!”, slängde igen dörren till mitt rum, kastade mig på sängen och lyssnade på Tokio Hotel. Nej skojade, men jag hade en liten svacka då vid 16 tiden som gick över snabbt.

Var lite orolig för att jobba samtidigt men det gick faktiskt bra, har suttit och petat med en ganska jobbig rapport hela dagen och jag var iaf inte mer pantad än vanlig.
Sa jag att det var otroligt gott med mat nyss? Jädrar i min lilla matlåda! Ska definitivt göra om det här med 24h-fasta!Fasta paviljongen på Säter.

tisdag 9 augusti 2011

DeRosa och Cinelli i Falun

Var och hälsade på hos Björn på CykelItalia som säljer DeRosa och Cinelli. Och ja, här är lite bilder från deras kontor som ligger fint i östanfors, en mycket vacker gammal stadsdel i Falun.Tillbaka på kontoret!

Efter en hel dags semester är det dags för ordning och reda! Rutiner! Lunch 12.30!
Published with Blogger-droid v1.7.3

måndag 8 augusti 2011

Äntligen ett inlägg! Woo-hoo?

Innan vi börjar med det allvarliga: Jag är på så många plan en usel människa - kan ju tex inte hålla liv i den här lilla tramsbloggen ens!
Men. Livet bara pågår - jag har sjukt mycket nu, places to be and people to see osv.

Nu till det allvarliga:Kvällstur i Falun, medelålder är långt över 35 - medelhastigheten likaså. Fint ändå, inte krängt bara lätt krokig efter 6,3 mil.