måndag 31 januari 2011

Premiär!Körde ju första träningspasset på min nya Monark i går! Det var väldigt högtidligt alltsammans, inte ett öga var torrt osv.
Några reflektioner kring premiärpasset då: Vilken skillnad från min gamla Monark, en helt annan känsla. En testcykel för Tyler Durden!

Riktigt stabil, man kan stå upp och trampa i intervallerna om man vill. Den är så mycket tystare också vilket säkert mina grannar uppskattar.. Inställningsmöjligheterna är bra och går att ställa i alla ledder. Jag kittade den som min landsvägscykel då jag inbillar mig att det kan vara en bra idé. I princip skulle jag nog kunna köra distanspass på Monarken nu, men om jag känner mig själv är det nog inte såå troligt.
Belastningen styrs som vanligt av en viktpendel vilket är en bra och fungerande lösning, ett plus för att man ser effekten kopplat till kadensen. Iofs syns det tydligt när man latar sig också.. Tror att belastningen skiljer sig lite från min gamla Monark, det var nog lite "glädjewatt" på den gamla, skulle uppskatta missvisningen till ca 10 watt. Så då var jag alltså inte riktigt så stark som jag trodde..
Bu-hu-hu!

söndag 30 januari 2011

SportSöndag i succéstaden Falun!

Först ett stort grattis till Adam Steen som vann dagens Maserlopp!Vi andra dödliga fick åka till Sundborn och träna stakning (notera klippet och trycket i stakningen i bilden ovan, jisses!). Det var jag och Peter från hårdsatsande Team klistervalla, jag filmade så ev finns det en informativ video snart på en blogg nära dig.
För att förvirra konkurrenterna åkte vi sen från Sundborn till Lugnet och fikade på skyttepaviljongen där vi elitidrottare trängdes med barnfamiljerna, det är ju alltid trefligt sånt.
Rundade av dagen med premiär på den nya Monarken! 5*4 minuter på 3 skviljoner Watt så nu sitter man rätt nöjd kan ni tro.

lördag 29 januari 2011

FINA SKOR!!

Dagens skidpass i kändistäta Sundborn.
Sträcka: 21,78 km
Tid: 1:29 minuter
Hastighet: 14,68 km/hNär jag hade åkt klart och stod och hängde på stavarna såg jag att det kom en mycket snygg kvinna gående, ni vet snygg på det där fina skidåkar-viset.
Hon tittade på mig och ropade något. Jag var först osäker på om hon menade mig så jag kollade runt men det var bara jag där, så jag svarade med ett intelligent "Va?"
Hon ropade igen: "FINA SKOR!" Vad svarar man på sånt? Jag ropade bara "eh tack!" Då såg hon knepig ut, log lite snett, tog några steg närmare och sa igen "är det fina spår?"

fredag 28 januari 2011

Monark für Fritzlspitzgefühl.

Ni har kanske sovit oroligt, vridit och vänt er i väntan på bilder på min nya Monark? Jag ber om ursäkt för detta, det strulade lite då jag fick med fel styrstam. Men nu så!Ja ni ser rätt, det är ett aerostyre. Ni som fattar ni fattar, ni andra - ja ni får väl bara acceptera att det är så man rullar i Falun.-This one goes to eleven

onsdag 26 januari 2011

Fet och allmänt lat bara

Monarken frestade och lockade med ett 5*10 minuters pass ikväll, och det kan man ju inte stå emot!
I avdelningen ”Mindre milstolpar”: För första gången på mycket länge tränade jag med pulsklocka! Jag slutade med det för nåt år sedan då jag tyckte det tog för mycket energi att åka runt och glo på den hela tiden. Men nu kände jag att det var dags att stämma av gubbpulsen. Och ja, den var ju låg och fin! 145-150 bpm på tröskel, men benen var dock småsura och kinkiga hela passet.

tisdag 25 januari 2011

3vligt i Sundborn

En bit utanför Falun ligger byn Sundborn, kanske mest känt för Carl Larsson gården och en febläss för att måla trasmattor på vägarna. (måste ses!)

Där finns också fina skidspår som böljar vackert fram över åkrarna. Det är visst bonden som drar skidspåren på sina ägor. Alltså, ideellt arbete gör mig bara så varm om hjärtat! Jag hade inte åkt där förut så det var premiär för mig idag. Och vilken succé! Det var riktigt härligt, soligt, fint och bra spår. Skidåkning kan inte bli bättre än så här! Stakade 13 km vilket gjorde mig stark, snabb o snygg.måndag 24 januari 2011

Fultysk 4 dummies

Team Katusha kommer att rulla på den här färgglada Focus Izalco säsongen 2011.Men för all del, säg hur ni egentligen känner nu.

söndag 23 januari 2011

Nakencykling®Äntligen är Nakencykling® tillbaks! Som ni har längtat!
Men först lite tråkig skidåkning, det kommer ni inte undan.
Startade denna sportsöndag med ett skidpass på dom MILF-täta skidspåren i Stångtjärn. Jag stakade sådär 10 km i moderat hastighet, skulle kanske åkt längre men jag hade verkligen inget som helst fäste så jag åkte mest runt och tänkte ut ordvitsar.
Kände att jag hade lite mer att ge så när jag kom hem äntrade jag Monarken för lite fostrande intervallträning. Rev av 4*10 minuter på 300W och jag kände jag mig hyfsat fin hela passet.

Så, för att citera Agnetha Fältskog: "Tack för idag. Tack för en underbar vanlig dag"!
-Hur känner man igen en cyklist i skidspåret?
-Det Merckx på tekniken.

lördag 22 januari 2011

Dagens pretto-photo från Lugnets skidstadion

FaiLuRe på Lugnet

Ni har förmodligen redan tröttnat på att läsa om när jag åker skidor. Men då det är det enda spännande(?) som händer i mitt liv får ni helt enkelt bara stå ut.
Ja idag var det först lite teknikträning på skidstadion med Kopparstadens finest under ledning av Stef C . Fullpeppad med skejt-skillz gav jag mig sen ut på milspåret. Vet inte om den där teknikträningen krånglade till det eller vad, men jag gick omkull i snön hela 6 ggr på vägen ner från högsta punkten på milspåret! Men det är bara bra egentligen, för jag antar att man måste gå ner i källaren ibland för att hämta jordgubbssylten.Min nya snyggmössa! Se hur fint den matchar mina blå naiva ögon.

fredag 21 januari 2011

Ja men Jaaa. OKEY då!

En mycket bra vecka för eran favoritbloggare avslutades på bästa möjliga vis med ett besök på Kopparstaden!Lite jobb, lite snack om stavar och sen ville Stefan bjuda på semlor. Jag tackade naturligtvis nej. Man ska som konsult helst inte äta bakverk med kunderna. Men han gav sig inte så till slut fick jag liksom TVINGA mig till att äta en! När man säger "att ta en för laget" är det precis sånt här man menar!

onsdag 19 januari 2011

Älsk!Glad och positiv och full av tillförsikt inför människans inneboende godhet åkte jag till Stångtjärn, 15 km klassiskt stod ju på schemat - och sånt är ju alltid mycket trefligt!

what's the point

Om man som jag tränar utan att ha tävlingsmål är det svårt att vara bekväm med ett dåligt resultat på ett enskilt träningspass, att veta skillnad mellan tillfällen för prestation och utveckling på lång sikt.
Därför blir det lätt så att jag suboptimerar och försöker prestera på varje pass istället för en långsiktig utveckling över tid.
Lösningen är naturligtvis att ha långsiktiga tävlingsmål, men det är för mig kopplat till andra problem som jag väljer att inte går in på här.

Så, ur ett kortsiktigt perspektiv var det senaste testcykelpasset riktigt bra! Hade planerat ett 4*10 minuters intervallpass på testcykeln. När jag närmade mig slutet av den första 10an kändes det så bra att jag bara körde på, det fick bli en 2*20 istället! Otrolig känsla i benen! Jag var naturligtvis trött men ändå stark hela vägen, tappade lite kadens på slutet av sista tjugan och fick Jens Westergren-gunga hem den men ändå klart värt.Gunga Mig med 300W, Lyrics by Eva Dahlgren

tisdag 18 januari 2011

Riktiga cyklister på Facebook

Det rasar (nåja) en debatt på the interwebz om hur RIKTIGA cyklister ska vara, det hela började med det här inlägget av bråkmakarn Fredrik E. Man kan väl sammanfatwa det hela med att det var bättre förr och att ungdomarna bara är lata typ.

Men vill man veta vilka dom riktiga cyklisterna är det bara att kolla på Facebook. Riktigt bra cyklister har nämligen inte någon cykel med på profilbilden. Men dom andra - herregud, cyklar på varenda profilbild! Så om just du har en cykel med på din profilbild är det kanske inte så troligt att du vinner några cykeltävlingar any time soon... Eller?

Bästa låten! Johnossi - What's the Point (Live P3 Guld)

Jag är sent ute som vanligt, landets samtliga emo´s har säkert gråtonanerat till Johnossi sedan länge. Men en fantastisk låt nevertheless!

måndag 17 januari 2011

Stilfullt i Sandviken

Idag besökte jag Silva på Trimtex i Sandviken, hon säljer ju i vanliga fall cykelkläder till föreningar och sånt. Hon var vänlig nog att kitta upp mig till max på snygga skidkläder från Trimtex.
På bilden försöker hon övertyga mig om hur fabulous jag skulle se ut i rosa. Men som vi vet - Färgglada kläder är för färglösa människor.

söndag 16 januari 2011

Längdskidor au naturelUtan garmin och ospårat. Hade jag haft en apelsin att skala också hade det varit rena rama friluftsfrämjandet.

lördag 15 januari 2011

Dagens vallatips(?)

Dagens fästvalla för klassiskt i kuperad Lugnetterräng, -12C:
4 lager grönt
4 lager blått
2 lager rött
universalklister
1 lager blackmagic
1 lager blått
Ja ni förstår ju att jag hade bra fäste i allafall.. (jag tar aldrig bort valla, jag lägger bara på mer, mer, mer!)
Kändistätt på Lugnet idag förövrigt, Avisens vassaste pennor var där, och även elitåkarna i Team Klistervalla.
Själv hade jag stora planer på 20km idag men efter 15km drabbades jag av ett tröttmaanfall och var tvungen att åka till skyttepaviljongen och vila upp mig.

fredag 14 januari 2011

Men det var väl självaste faaa-haaan också!

Det går INTE bra nu! Testcykling och ännu ett pass på 300W och jag kommer liksom inte vidare. Tankar och idéer kring detta? Är det bara att jag är en klenis eller vad?Läs mellan raderna

Det kom ett två paket!

Vad kan det vara...


Nämen, kan det vara en...


Ja! En Monark 828 strip!

torsdag 13 januari 2011

KursApan II

Är på ovanligt gott humör idag! Varför? Jo, den del av mitt jobb som jag gillar bäst är att hålla utbildningar, och idag fick jag göra precis det. Jag hade dessutom förmånen att få hålla kursen ihop med min duktiga/roliga kollega Torsten."Men ska vuxna människor verkligen sitta och leka med Lego"? "Vad är det här för ett nys"? kanske ni tänker. Och ja, ni har naturligtvis rätt, det skulle ju vara betydligt lättare och smidigare om alla bara gjorde som jag sa direkt men vi är inte riktigt där ännu tyvärr... Sen fick jag lära mig ett nytt ord också! Verbet sumla, att sumla gör man tydligen i Vika.

onsdag 12 januari 2011

Måste-Älska-Stångtjärn

I Falu Ik som sköter spåren i Stångtjärn har det skett ett generationsskifte nu tydligen. Och jädrar vad dom drar spår nu det nya gänget! Inte mindre än tre spår på elljusslingan! Finns det något som gör en så glad som ideellt arbetande människor som ställer upp och fixar saker åt andra? Det är sanna hjältar det!Jag körde ett hyfsat hårt stakpass på 15 km och med swix rött och ungefär 300 barr och några grenar under skidorna sved det bra i armarna. Man bara måste älska skidåkning!

tisdag 11 januari 2011

Jag satte på Finskorna!Jag är ju en osäker person som ni förstår, därför tänkte jag hänga på den senaste trenden att köra testcykel på 300W så länge man orkar. Verkar ju roligt eller hur? Men jag kände nästan direkt att mitt sköra flickpsyke inte skulle klara nåt sånt idag. Så det fick bli dom gamla trygga 4x4 istället.

måndag 10 januari 2011

söndag 9 januari 2011

Ingen film från Lugnet

Skandal!
Lugnetchefen Tomas Jons stod inte och välkomnade mig på toppen av milspåret när jag kom dit, vilket väl är det minsta man kan begära nu när jag återvänt till Lugnet och allt?

Sen fick jag feeling och skulle filma också! Pga tekniska problem blev det tyvärr ingen film (jag tappade kameran och stängde då tydligen av den..)
Älsk

Vackert melankolisk sång det här, inte ett öga är torrt. Och om ni tycker att ni känner igen musiken stämmer det nog, låten finns med på en av Danny MacAskill´s videos.

lördag 8 januari 2011

Lika bra att säga som det ärSkidspåret i Stångtjärn är min bästa kompis nu för tiden. Vi dansar leende på ängarna tillsammans med armarna ut i luften.

Jag brukade umgås med Lugnet men det fungerade till slut inte. Jag ska erkänna att det ändå fanns något så attraktivt och oborstat över Lugnet, det är svårt att sätta fingret på vad det är men det fanns faktiskt en stark attraktion där. Men jag tror jag var aningen för sofistikerad för det skidspåret, tyvärr behöver jag även mental stimuli och då passar Stångtjärn mig bättre.

Men vi är fortfarande vänner jag och Lugnet, vi kommer väl att träffas ändå ibland. Falun är ju en liten stad så det är svårt att undvika liksom.

fredag 7 januari 2011

Mellsta-BorlängeRobert Österling tipsade om att det tydligen skulle vara fint att köra skejt i Mellsta, Borlänge. Kollade på skidspår.se och där var det också bara fina betyg. Så jag tog bilen och åkte till WT metropolen Borlänge!

Mellsta visade sig vara relativt platt utan några direkta backar, sånt gillas!
Perfekt väder, bara någon minusgrad och sol! Kanske inte helt perfekta spår idag. Men det är nog bara bra för tekniken när man får jobba på lite.
Det enda dåliga med Mellsta idag var nog jag själv, men det kan man ju knappast lasta Kvarnsvedens GoIF för eller hur?

torsdag 6 januari 2011

Kvälls-dopningEnkelt, dopa pannkakorna med 2 tsk vanillinsocker och ni kommer att skratta hela vägen till vågen! Tror att jag fick det tipset av Stef C, tack i sånt fall!

Epifania

..trettondagen* alltså, ännu en religiös helgdag som vi ateister helt skamlöst utnyttjar bara för att vara lediga. Hur spårgänget på Lugnet ställer sig till denna ekumeniska fråga är okänt, men dom verkar iaf vara lediga idag i guess?*Det var ju på trettondagen, alltså tretton dagar efter jesu födelse, som de tre vise männen nådde fram till stallet i Betlehem för att hylla det nyfödda jesusbarnet. Med sig hade de presenter i form av guld, rökelse och myrra**.

**Myrra är en typ av kåda eller harts från arter av släktet Commiphora

onsdag 5 januari 2011

vill bara infa er om min näsborre

En fin morgon är när man vaknar lite innan klockan ringer eller hur? Perfekta 10 minuters imorse, låg och funderade lite innan jag steg upp. Sånt är värt!

Anywhore, jag är täppt i ena näsborren (höger) och har varit så i flera dagar nu. Har ni någonsin hört om nåt så märkligt?
Annat är det med den fin(sk)a världsmästaren i bastubad Timo Kaukonen. I finalen var det han och en ryss som gjorde upp om´et och ja- ryssen han dog han. Från sjuksängen, iförd en tajt brännskadeoutfit och med huvudet i bandage, meddelade Timo att han var "sjukt sugen på en bastu".
Det är annat än att var täppt i höger näsborre det.

tisdag 4 januari 2011

Bloggnytt i Falun!

Länsstyrelsens starke man och känd från TV, friskisprofilen Fredrik Lundin finns nu även i bloggform!
Gå in och hälsa honom välkommen, det är han värd tycker jag!
Ni hittar honom på jarlindsliv eller i feeden här till höger.

Ännu mera film! Skidskolan del 2

Som ni såg i succéfilmen från skidskolan är jag ju helt talanglös. Men tack vare bästa coachen Linas hårda och pedagogiska undervisningsmetoder såg det ut så här när vi närmade oss slutet på lektionen, fortfarande jäkligt awkward men ändå- ja bättre!

måndag 3 januari 2011

söndag 2 januari 2011

Bloggåret 2010 med bildspel!

En sammanfattning av året som gått här på bloggen, kanske är just du med!

lördag 1 januari 2011

Blixten


Teknikträning skejt på Lugnet med fina och pedagogiska Lina. Det finns utrymme för förbättringar kan man lugnt säga.. Men kul och nyttigt!
Ja även om tekniken var sådär var jag stilfull som tusan, körde nämligen med finingen Adams mycket stylish skidbyxor!